Опънати тавани

Еластични опънати тавани
Еластичните опънати тавани са елегантна съвременна строителна технология,осигуряваща прекрасно, надеждно и издържано решение за Вашия таван. Материалите и технологията на получаване на опънати тавани при отделните производители са много близки. Варират само начините за монтаж на конструкцията. Въпреки това, те не се отличават много по елементите за закрепяне или по цветовата гама.

Всички материали за опънати тавани са екологично чисти, без миризма, леки, устойчиви на влага и вода, пропускливи, шумоизолиращи и предлагат големи възможности за дизайнерски решения (поливинилхлоридно (PVC) платно или полиестерна тъкан). Опънатите PVC-тавани се предлагат в богат асортимент и според ефекта на повърхността биват матови, сатенени, с антимикробна обработка, лакови, перфорирани лакови, седефени, прозрачни, тип моаре, металик, мрамор, дърво, животинска кожа и велур. Сферата на приложение на опънатите PVC-тавани е практически неограничена. Те се използват в банки, офиси, търговски и изложбени центрове, учебни и медицински заведения, ресторанти, кина, промишлени и лабораторни помещения, спортни зали, както и в жилищни помещения с различно предназначение – коридори, гостни, бани, закрити басейни и други.

Произвеждат се по индивидуален размер, като опъването на платната се осъществява върху предварително монтирана конструкция, изградена от алуминиеви или PVC профили. Системите за монтаж позволяват реализация на тавани, както в класически стил, така и с много други форми (скатове, сводове, овали, вълни, 3D и др.). Монтирането на опънат таван отнема три пъти по-малко време от това на окачен таван и е 10 пъти по-бързо от измазването и боядисването.

Покажи бутоните
Скрий бутоните