Растерни тавани

Растерните окачени тавани са едно много добро решение , както за офиси и санитарни помещения , така и за различни промишлени сгради с високи изисквания за пожаро безопасност . В съчетание с гипсокартон се получават интересни декоративни тавани , много подходящи за обществени учреждения , заведения за хранене барове и др.
Какво е растерен окачен таван?
В общи линии, това е таван изграден от Т-образни носещи и L-образни окрайчващи профили , върху които лежат квадратни или правоъгални пана.

Има няколко водещи производители в тази „нисша“ от сухото строителство , което прави гамата от пана и профили изключително богата , готова да задоволи всеки „вкус“ и да покрие различни изисквания за акустика, хигиена и пожаро устойчивост.

Растерните тавани най-общо са два вида :

Със скрит монтаж на профилите . При тях се използват пана с падащ борд , които скриват изцяло или частично носещите и окрайчващи профили.

Класически , при които профилите остават видими , а паната лягат върху тях.

Предимства :

Изключително лесно обслужване на електрически , вентилационни и др. инсталации и тела.Тавана много бързо може да бъде „открит“ и след това „затворен“ без никакви поражения , което позволява бърз и широк достъп .
Много бърз и чист монтаж.
Висока пожаро устойчивост , което ги прави много-подходящи за складове и др. промишлени помещния с високи такива изисквания.
Лесен ремонт при течове. Просто подменяте едно или няколко пана под мястото на теча и имате нов таван.

Растерните окачени тавани са най-масово приложими, при изграждането на офис помещения, производствени и административни сгради, магазини, хотели, ресторанти, болници, мокри помещения и др., като скриват и предоставят лесен достъп до вентилация, електрическа инсталация, отопление и пожароизвестяване. Освен с изключителната си функционалност, растерните тавани се отличават и с бърз и лесен начин на инсталиране, демонтиране и почистване и предлагат по-добри възможности за осветление (съществуват специално разработени за растерни тавани осветителни тела, при които осветяването е близко до дневната светлина). Други важни техни качества са: акустичност, хигиеничност, пожароустйчивост, влагоистоичивост и топлоизолация.

Окачените растерни тавани се предлагат с плочи с размери 60/60 см, 60/120 см или 120/120 см, като тяхното разнообразие в дебелина и плътност е голямо, в зависимост от изискваните работни характеристики. Отличават се с изключителна здравина, трайност и устойчивост на формата. Паната са заменяеми, лесни за подръжка и това ги прави още по практични и универсални за интериорни решения. Кратките срокове за монтаж на големи площи, малкото собствено тегло на кв.метър, липсата на довършителни процеси, технологичната съвместимост с другите строителни системи, богатата гама от цветове и текстури и разнообразието в размерите на паната и конструкцията прави растерните тавани толкова предпочитани. При тези тавани няма мокри процеси и шлайфане, а платната и профилите са предварително боядисани и подготвени.

За по-подробна информация относно цени и услуги, моля натиснете тук

Покажи бутоните
Скрий бутоните