Една все по-бързо утвърждаваща се тенденция при окачените тавани от гипсокартон е усъвършенстване на тяхната функционалност. В интегрираните системи за окачени тавани вече са реализирани високотехнологични решения, които позволяват вграждане на приемно-предавателни устройства, осветителни тела, озвучаващи системи, системи за отопление и охлаждане, датчици от охранителна, пожароизвестителна и други сградни инсталации.

Окачените тавани могат да се използват за изравняване на тавани вместо мокра мазилка.окачен таван в спалня

Растерните окачени тавани са широко използвани при изграждането на нови офис помещения,административни сгради,магазини,хотели,болници и др.
Окачените тавани скриват и предоставят лесен достъп до вентилацията,електрическата инсталация,отопление и пожароизвестяването.

Окачените тавани покриват пукнатини,неравности и повреди в по-старите тавани. Те са по-бързия,по-лесния и по-евтиния начин за инсталиране,преместване и почистване. Освен това,окачените тавани предлагат по-добри възможности за осветление. Те играят основна роля за оптимизиране на отразяването на светлината и пестенето на електроенергия. Освен това те абсорбират и редуцират шума. Разнообразието от възможности и много функционалността които предоставят окачените тавани ги правят все по-търсени и използвани.

Едни от основните качества на окачените тавани са тяхната акустичност,хигиеничност,пожароустйчивост,влагоистоичивост и не на последно място топлоизолация.  Окачените растерни тавани са приложими в обекти, подложени на екстремални условия- повишена влажност, шум и замърсяемост.

Leave A Comment

Покажи бутоните
Скрий бутоните